Typisch Nederlands ontbijt proberen? Probeer dit eten en drinken!

Ben je benieuwd naar wat nu een typisch Nederlands ontbijt is of wil je graag eens typisch Hollands eten en drinken proberen? Dan ben je bij Real Dutch Food aan het juiste adres. Real Dutch Food heeft meer dan 3.200 producten in het assortiment. Omdat we alles vers bestellen, garanderen we de langst mogelijke houdbaarheidsdatum. Bovendien kun je bij ons terecht voor al je producten: van groente en fruit tot snoep en drank. En we verzenden het wereldwijd voor de beste prijs!

Nederlands ontbijten: dat doe je zo

Ontbijten is een van de eerste dingen die je doet op een dag, dus dat kun je beter goed doen! Daar weten de meeste Nederlanders gelukkig wel raad mee. Een typisch Nederlands ontbijt bestaat uit brood, al dan niet geroosterd, met kaas, vlees, boter en zoet beleg, zoals chocoladepasta, hagelslag en vlokken. Naast een belegde boterham eten Hollanders ook dikwijls beschuit, ontbijtkoek, krentenbrood of een bordje pap.

Bij een typisch Nederlands ontbijt wordt vaak karnemelk, melk, koffie, thee, verse sap of optimel gedronken. Hollanders die overigens hun dag liever niet beginnen met brood kiezen vaak voor yoghurt of ontbijtgranen, zoals muesli of cornflakes met melk, yoghurt of kwark. Voor een uitgebreid ontbijt koken of bakken veel mensen een eitje (met spek) en wordt er suikerbrood of krentenbrood met amandelspijs in huis gehaald.

Soubry Bloem voor Wit Brood Typisch Nederlands ontbijt Optimel Lang Lekker Drinkyoghurt Aardbei Framboos Typisch Nederlands ontbijtVenz Puur Chocolade HagelslagJumbo Jong Belegen Kaas 48+ Stuk 930 g - Voordeelverpakking Jumbo Jong Belegen Kaas 48+ Stuk

Waar komt het woord ‘ontbijten’ vandaan?

De term ‘ontbijten’ is ontleent aan ‘ont-biten’, waarbij ‘ont’ staat voor het beginnen van iets en ‘biten’ de oudnederlandse vorm is voor eten. In het Engels wordt een ontbijt aangeduid als ‘breakfast’, letterlijk vertaald het ‘breken van de vasten’. In het Frans werd de eerste maaltijd van de dag vroeger ‘déjeuner’ genoemd. Later veranderde dit woord voor de belangrijkste maaltijd van de dag in ‘dîner’ – een samentrekking van ‘déjeuner’.

Gemiddeld eten Hollanders hun ontbijt tussen 6.00 en 8.00 uur op een werkdag. In het weekend verschilt dit, maar dikwijls ligt het tussen 7.00 en 11.00 uur.

Extra scherpe verzendkosten

De verzendkosten die Real Dutch Food hanteert zijn extra scherp. Doordat we contractkorting hebben bij PostNL kunnen we jouw pakketten voor je verzenden met de voordeligste service. Afhankelijk van jouw locatie en producten wordt er binnen de EU en voor de UK btw berekend. Bovendien hebben we een verwerkingstermijn van 3 tot 5 werkdagen voordat je bestelling wordt verzonden. Zo kunnen we alles vers bestellen met een juiste datum! Let op: controleer altijd bij de lokale douane of je alles wat je wilt bestellen mag invoeren.

Kies uit meer dan 3.200+ producten

Real Dutch Food verzend alle producten wereldwijd, dus ook alle artikelen voor jouw typisch Nederlandse ontbijt. Heb je een goede vriend(in), familielid of (oud-)collega in het buitenland die wel een lekker ontbijtje verdient? Bestel dan online en kies uit ons uitgebreide assortiment dat meer dan 3.200+ producten bevat of kies voor een cadeaubon. Ook deze kun je eenvoudig in onze webshop bestellen om vervolgens (digitaal) cadeau te doen!

Bestel Direct Online