Rijstwafels

Een rijstwafel is een lekker licht tussendoortje. Kies voor rijstwafels met een smaak voor een extra bite. Je bestelt ze hier bij Real Dutch Food.

 4.58 ( 4.99 incl. BTW)
Inhoud: 104 gr
Bestellen
 4.50 ( 4.91 incl. BTW)
Inhoud: 103 gr
Bestellen
 4.58 ( 4.99 incl. BTW)
Inhoud: 140 gr
Bestellen
 2.00 ( 2.18 incl. BTW)
Inhoud: 23gr
Bestellen
 2.00 ( 2.18 incl. BTW)
Inhoud: 23gr
Bestellen
 4.58 ( 4.99 incl. BTW)
Inhoud: 160 gr
Bestellen
 4.76 ( 5.19 incl. BTW)
Inhoud: 155 gr
Bestellen
 1.94 ( 2.11 incl. BTW)
Inhoud: 130gr
Bestellen
 3.61 ( 3.93 incl. BTW)
Inhoud: 100 gr
Bestellen
 2.58 ( 2.81 incl. BTW)
Inhoud: 130 g
Bestellen
 3.41 ( 3.72 incl. BTW)
Inhoud: 100 gr
Bestellen
 2.20 ( 2.40 incl. BTW)
Inhoud: 130 gr
Bestellen

Hoe worden rijstwafels gemaakt?

Een rijstwafel bestaat uit gepofte rijst. Als de rijst geoogst is wordt deze gepeld en schoongemaakt zodat steentjes en onrijpe rijst gescheiden worden. Daarna wordt er water aan de rijstkorrels toegevoegd. Vervolgens wordt in een korte tijd een beetje rijst verhit in de vorm voor de rijstwafel. Het vocht verdampt door de hitte. Door het verdwijnen van het vocht plakken de gepofte rijstkorrels aan elkaar. Na het afkoelen heb je een knapperige wafel.

Rijstwafel met een smaakje

De wafel van gepofte rijst is in veel verschillende varianten te koop. Je vindt ze tussen de ontbijtproducten. Een rijstwafel wordt ook vaak als een licht tussendoortje gegeten. Voor een extra bite kun je er ook beleg op doen. Een plakje kaas bijvoorbeeld. Een ander veelgehoorde combinatie is rijstwafel met pindakaas. Er zijn ook verschillende kant-en-klaar varianten met een smaakje. Kaassmaak of barbecuesmaak bijvoorbeeld, of met een laagje chocolade voor de zoete trek.

Zijn rijstwafels gezond?

Of rijstwafels lekker zijn, daar verschillen de meningen over. De een kan er niet vanaf blijven, de ander vindt ze smaakloos. Vaak worden ze wel gezien als gezond tussendoortje. Maar zijn rijstwafels gezond? Als ontbijtproduct is een rijstwafel niet zo voedzaam. Hij bevat vrijwel geen vezels. Met alleen rijstwafels bij je ontbijt mis je dus belangrijke vezels. Het is dus verstandig om wel brood of iets anders met granen en vezels erbij te eten.

Rijstwafels hebben een lage voedingswaarde. Als je op de lijn let is het dus een goede snack voor tussendoor. Maar de wafels met een smaakje of laagje chocolade bevatten natuurlijk wel meer suikers, deze zijn dus sowieso minder gezond.

Om de voedingswaarde wat te verhogen kun je de rijstwafel ook beleggen met wat fruit of groente, ei, hummus, een plakje kipfilet of verse kruiden. Hier kun je veel mee variëren. Dit zorgt ook voor wat afwisseling in de gewone, droge, rijstwafel.