Roggebrood

Woon je in het buitenland maar heb je toch zin in Brabants of Fries roggebrood? Real Dutch Food bezorgd over de hele wereld alle soorten roggebrood. Bestel het nu hier!

 3.69 ( 4.02 incl. BTW)
Inhoud: 500 gr
Bestellen
 2.98 ( 3.25 incl. BTW)
Inhoud: 500 gr
Bestellen

Roggebrood is gezond

Roggebrood is een erg voedzaam brood. Het levert veel voedingsvezels en ook ijzer op. Voordat tarwebrood de belangrijkste soort brood werd in Nederland, was roggebrood onderdeel van de hoofdmaaltijd. Maar elke dag een sneetje roggebrood eten is geen slecht idee. Op een aantal punten is roggebrood zelfs gezonder dan volkorenbrood. Er zitten bijvoorbeeld meer vezels in en minder koolhydraten. En hoe donkerder het roggebrood, hoe meer vezels. Ook zit er meer vitamine B6 en vitamine E in roggebrood. Vitamine B6 is goed voor je spijsvertering en weerstand. Vitamine E houdt spier- en andere weefsels in een goede conditie en zorgt ook voor een goede weerstand. Als laatste stijgt de bloedsuikerspiegel minder snel van roggebrood dan van volkorenbrood. Dit komt door de vele vezels die zorgen dat de koolhydraten langzaam in het bloed opgenomen worden. Hierdoor behoud je langer een ‘vol’ gevoel. Dit is ook goed voor de lijn.

Fries roggebrood en Brabants roggebrood

In heel het land, van zuid tot noord, bestaan er verschillende streekrecepten voor roggebrood. De verschillen in deze streekrecepten zitten vooral in de bereidingswijze. Roggebrood wordt vooral gegaard in plaats van gebakken. De oven heeft namelijk een heel lage temperatuur bij het ‘bakken’ van roggebrood. Per recept is de duur van het bakproces verschillend. Brabants roggebrood wordt ongeveer 2 tot 4 uur gebakken en is over het algemeen lichter. Fries roggebrood daarentegen is veel donkerder. De baktijd hiervan kan dan ook oplopen tot 24 uur. Ook de samenstelling van Fries en Brabants roggebrood verschilt. Brabants roggebrood bevat tarwebloem en gemalen rogge en er wordt gist of zuurdesem gebruikt. Fries roggebrood bevat geen gist of desem en wordt van gebroken roggekorrels gemaakt. De smaak hiervan is iets zoeter.

Roggebrood uit de Nederlandse streken in het buitenland

Woon je in het buitenland maar heb je toch zin in een Nederlands product? Bij Real Dutch Food kun je overal ter wereld alle soorten roggebrood bestellen. We bezorgen het ook over de hele wereld!