Koop Conimex in het buitenlandConimex

Conimex bestaat al sinds 1932 en zorgt dat heerlijke Oosterse smaken in Nederland te koop zijn. Wist je dat Conimex is nu het bekendst merk in Nederland op het gebied van de oosterse keuken en heeft tegenwoordig maar liefst meer dan 100 producten in hun assortiment zitten.

De samenstelling van de Conimex producten

Bij de samenstelling van de producten was de authentieke oosterse smaak steeds het uitgangspunt. Voor de fabricage van de producten komen de grondstoffen uit die oorsprongsgebieden. De grondstoffen moeten de gewenste kwaliteit hebben zodat ze de echte authentieke smaken kunnen maken. Nog steeds komen nog veel van de grondstoffen rechtstreeks vanuit landen in het Verre Oosten zoals Indonesië, China en Thailand.

Sambal Oelek was het eerste product

Het eerste Conimex product was de Sambal Oelek en werd best snel opgevolgd door de gebakken sambal. Door de toenemende vraag naar Indische rijsttafelproducten bereid het bedrijf uit in 1939. Helaas kort hierna brak de Tweede Wereldoorlog uit, hierdoor werd het importeren van Oosterse producten steeds moeilijker werd en uiteindelijk zelfs geheel onmogelijk. De productie van sambal kon gelukkig doorgaan, omdat de Spaanse peper toen in het Nederlandse Westland geteeld werd. Om te zorgen dat het bedrijf kon blijven door draaien richtte Conimex zich toe op de vervaardiging van surrogaten als zoals juspoeder, bouillonpasta, chocovit (voor chocolademelk) en chocoladeblokjes. In 1944 kwam het hele bedrijf toch in zijn geheel stil te liggen. Vanaf de bevrijding van Nederland in 1945 richte de heer Sterneberg, de nieuwe eigenaar zich op de moeilijke taak van wederopbouw van het bedrijf.

Conimex assortiment

Door de gunstige ontwikkelingen van de markt heeft Conimex zich kunnen ontpoppen tot één van de belangrijkste producenten van oosterse levensmiddelen in de Westerse wereld. Er is veel aandacht voor onderzoek, voor nieuwe lekkere producten. Dat heeft er toe geleid dat het Conimex assortiment inmiddels nog verder is uitgebreid tot meer dan 100 items.

Bij een rijsttafel gerecht is kroepoek als bijgerecht inmiddels niet meer weg te denken. Ook bij Nasi of Bami smaakt de kroepoek ook heerlijk. Conimex heeft in in de jaren 90 kroepoek in Nederland geïntroduceerd. De Lange plakken komen uit Indonesië en worden in Nederland verder afgebakken en verpakt en verkocht. Later werden ook de kleine kroepoekjes geïntroduceerd in verschillende smaken zoals Java, Bali, Saté, Sweet Chili en Cassave.

Wokken is erg populair in Azië, door de verschillende sausjes toe te voegen wordt elk wokgerecht weer anders van smaak Daarom introduceert Conimex 11 verschillende woksauzen in de jaren 90 en in de nieuwe eeuw. Later kwamen hier de boemboes in 2004 erbij. Boemboes zijn geconcentreerde kruidenmengsels. Boemboes zijn gemaakt van kruiden en specerijen de met een vijzel fijn zijn gemaakt. Een boemboe geeft een heerlijk authentieke oosterse smaak aan vlees of groentegerechten.

Koop Conimex in het buitenland

Real Dutch Food heeft een heel groot assortiment met Conimex producten die wereldwijd bestelt kunnen worden.Mocht je nog een item missen mail het ons en we zullen kijken of we ook dit artikel kunnen toevoegen aan ons assortiment. Door te betellen bij Real Dutch Food kan je overal ter wereld genieten van de heerlijk Indonesische keuken waar de Nederlander dol op is. Naast Conimex hebben we ook nog veel andere authentieke Indonesische producten die je bij ons kunt bestellen. Al onze producten worden vers voor je besteld zodat je altijd gegarandeerd bent van de producten met de langste mogelijk houdbaarheidsdatum.

Conimex assortiment bekijken

 

 1.99 ( 2.13 incl. BTW)
Inhoud: 37 gr
Bestellen
 2.04 ( 2.18 incl. BTW)
Inhoud: 68 gr
Bestellen
 3.81 ( 4.08 incl. BTW)
Inhoud: 250 ml
Bestellen
 1.90 ( 2.03 incl. BTW)
Inhoud: 38 gr
Bestellen
 3.17 ( 3.39 incl. BTW)
Inhoud: 200 gr
Bestellen
 2.90 ( 3.10 incl. BTW)
Inhoud: 36 gr
Bestellen
 2.18 ( 2.33 incl. BTW)
Inhoud: 43 gr
Bestellen
 2.39 ( 2.56 incl. BTW)
Inhoud: 100 gr
Bestellen
 4.62 ( 4.94 incl. BTW)
Inhoud: 120 gr
Bestellen